answers to mystic words game 7 Mystic Words PapayaWhip 7 Mystic Words Pink 7 Mystic Words Orange 7 Mystic Words OldLace 7 Mystic Words Wheat 7 Mystic Words Lavender
SSC exam preparation 2014 English 2nd Paper | Results.com.bd
Templates by BIGtheme NET
Home » Exam preparation » SSC exam preparation 2014 English 2nd Paper

SSC exam preparation 2014 English 2nd Paper

Tag Questions
1.
(a) Time and tide wait for none, —?
(b) Nobody knows when death comes, —?
(c) Happy birthday to you, —?
(d) Our deeds and actions show probably we will never depart, —?
(e) Messi, —?
Answer. 1.
(a) Time and tide wait for none, do they?
(b) Nobody knows when death comes, do they?
(c) Happy birthday to you, don’t I?
(d) Our deeds and actions show probably we will never depart, don’t they?
(e) Messi, aren’t you?
2.
(a) We ought to love our country, —?
(b) How sweetly the bird sings, —?
(c) I am punctual, —?
(d) The wind blows, —?
(e) Nobody believes a liar, —?
Answer. 2.
a) We ought to love country, oughtn’t we?
b) How sweetly the bird sings, doesn’t it?
c) I am punctual, ain’t I/ aren’t I?
d) The wind blows, doesn’t it?
e) Nobody believes a liar, do they?
3.
(a) That he is honest is known to all, —?
(b)He may excuse this fault, —?
(c) My friends and I hardly go there, —?
(d) The moon shines at night, —?
(e) Men who live long grow old, —?
Answer. 3.
a) That he is honest is known to all, isn’t it?
b) He may excuse this fault, mayn’t he?
c) My friends and I hardly go there, do we?
d) The moon shines at night, doesn’t she?
e) Men who live long grow old, don’t they?
4.
(a) Neither of them is guilty, —?
(b) The cat likes milk, —?
(c) Who cares, —?
(d) You need not do it, —?
(e) You will meet me tomorrow, —?
Answer. 4.
a) Neither of them is guilty, are they?
b) The cat likes milk, doesn’t it?
c) Who cares, do they?
d) You need not do it, need you?
e) You will meet me tomorrow, won’t you?
5.
a) Mehenaj has a nice doll, —?
b) We attended a birthday party, —?
c) We do not go to school on Fridays, —?
d) I helped you, —?
e) None can do this, —?
Answer. 5.
a. Mehenaj has a nice doll, hasn’t she?
b. We attended a birthday party, didn’t we?
c. We do not go to school on Fridays, do we?
d. I helped you, didn’t I?
e. None can do this, can they?
6.
a) There is no ghost, —?
b) You have a good friend, —?
c) Nothing is certain, —?
d) Let us go home, —?
e) Open the window, —?
Answer. 6.
a) There is no ghost, is there?
b) You have a good friend, haven’t you?
c) Nothing is certain, is it?
d) Let us go home, shall we?
e) Open the window, will you/ won’t you?
7.
a) May Allah bless you, —?
b) Neither of them went, —?
c) There is a problem, —?
d) Everyone wishes to be happy, —?
e) The wise never hanker after fame, —?
Answer. 7.
a) May Allah bless you, mayn’t he?
b) Neither of them went, did they?
c) There is a problem, isn’t there?
d) Everyone wishes to be happy, don’t they?
e) The wise never hanker after fame, do they?
8.
a) A barking dog seldom bites, —?
b) I will make tea, —?
c) Sit down please, —?
d) It is raining, —?
e) Nobody helped me, —?
Answer. 8.
a) A barking dog seldom bites, does it?
b) I will make tea, won’t I?
c) Sit down please, won’t you?
d) It is raining, isn’t it?
e) Nobody helped me, did they?
9.
a) Neither of them complained, —?
b) Let him decide the matter, —?
c) A story is told by him, —?
d) When he came, I was sleeping, —?
e) Sadman as well as his brother will do this, —?
Answer. 9.
a) Neither of them complained, did they?
b) Let him decide the matter, will you?
c) A story is told by him, isn’t it?
d) When he came, I was sleeping, wasn’t I?
e) Sadman as well as his brother will do this, won’t he?
10.
a) The brave deserve the fair, —?
b) She hardly comes here, —?
c) Kindly do me a favour, —?
d) Fire burns, —?
e) No one can avoid death, —?
Answer. 10.
a) The brave deserve the fair, don’t they?
b) She hardly comes here, does she?
c) Kindly do me a favour, won’t you?
d) Fire burns, doesn’t it?
e) No one can avoid death, can they?
11.
a) Mr. Ahmed teaches us English, —?
b) You need not go to the field, —?
c) Kindly do me a favour, —?
d) Nobody went there, —?
e) There is no king in China, —?
Answer. 11.
a. Mr. Ahmed teaches us English, doesn’t he?
b. You need not go to the field, need you?
c. Kindly do me a favour, will you?
d. Nobody went there, did they?
e. There is no king in China, is there?